Zoetermeer | straatinfo

overlast-vandalisme politie meldingen

8 verdachten aangehouden voor vernielingen rond de jaarwisseling

overlast / vandalisme

Zoetermeer - In de periode voor en tijdens de laatste jaarwisseling hebben jongeren in de wijk Seghwaert diverse vernielingen aangericht. Het onderzoek van de recherche leidde op woensdag 20 april omstreeks 06.30 uur tot de aanhouding van 8 verdachten.

De jongens in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar uit Zoetermeer worden verdacht van het aanrichten van vernielingen met zwaar vuurwerk, openlijk geweld en poging tot brandstichting.

In de periode voor de jaarwisseling werden op meerdere locaties in en rond Seghwaert vernielingen gepleegd aan vijf voertuigen, waaronder aan een gehandicaptenvoertuig aan de Weidedreef.

Tijdens oudejaarsnacht werd met zwaar vuurwerk de pui van een supermarkt aan het Meeuwenveld opgeblazen. In de wijk sneuvelden ruiten van twee scholen op de Velddreef door zwaar vuurwerk. Daarbij werd vuurwerk naar binnen gegooid wat een gevaarlijke situatie opleverde, zeker ook omdat in de school vijf beveiligers aanwezig waren. Verder ontstond schade aan een woning en een auto door illegaal vuurwerk.

Onderzoek van een rechercheteam leidde tot de identiteit van de jongeren die verdacht worden van deze strafbare feiten. Hun betrokkenheid wordt onderzocht. Mogelijk zijn er nog meer strafbare feiten aan hun te linken. De verdachten zitten vast voor verhoor. Het rechercheteam zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Soortgelijke berichten

Zes jongeren aangehouden op verdenking van vernielingen
Hoofddorp

Vier nieuwe aanhoudingen voor vernielingen
Borculo

Vernielingen (zie persbericht dd. 25 maart ?Aanhoudingen voor vernielen autospiegels?)
Amersfoort

Aanhoudingen na serie vernielingen
Balk

Politie zoekt getuigen vernieling van ramen in winkelcentrum
Coevorden

Drie vuurwerkgewonden tijdens oud en nieuw
Alkmaar

Inbraak in auto's
Den Helder

Nieuwe aanhouding voor vernielingen Dordtse moskee
Dordrecht

Moerkapelle - Politie doorzoekt leegstaande woning op explosieven
Moerkapelle

Grove vernielingen bij horecagelegenheid
Zwolle

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio